Σάββατο, 18-ΜΑ-2024, 1:52 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Άγγελοι-Νεφελίμ » «Νεφελίμ» διαμελίζουν έναν άνθρωπο!Είναι αληθινό το βίντεο?
«Νεφελίμ» διαμελίζουν έναν άνθρωπο!Είναι αληθινό το βίντεο?
aposperittisDate: Κυριακή, 11-ΔΕΚ-2011, 0:07 AM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
“Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μια ομάδα παράξενων ανθρώπων να κυνηγούν έναν οπλισμένο άνθρωπο που φοράει ένα είδος μπέρτας. Στο τέλος τον πιάνουν και… συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο! Έχει κυκλοφορήσει ως «Nefelim »επιθεση σε στρατιωτη στην Ρωσσια». Κάποιος το έχει συνδέσει λοιπόν με το μύθο περί «Νεφελίμ» που έχει δημιουργήσει και προωθεί ο γνωστός σε όλους μας Δημοσθένης Λιακόπουλος. Και φυσικά, δηλώνει ότι είναι «αληθινό».



“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σχολιάσουμε είναι ότι δεν μπορούμε σ’ αυτό το βίντεο να πούμε ότι βλέπουμε «Νεφελίμ».

Οι φονιάδες θα μπορούσαν να είναι ζόμπι, άνθρωποι με τεράστια δύναμη (αλλά όχι τόσο μεγάλη δύναμη ώστε να τρέχουν και πιο γρήγορα από κοινούς ανθρώπους), μεταλλαγμένοι, βαμπίρ, λυκάνθρωποι, ή οποιοδήποτε άλλο ανθρωπόμορφο τέρας θέλουμε. Οπότε, αν το βίντεο είναι αυθεντικό, δεν αποδεικνύει τίποτα περί Νεφελίμ.

Εντάξει, Νεφελίμ ίσως δεν είναι. Είναι όμως αυθεντικό; Προσέξτε, πρώτα από όλα, ότι έχει αλλαγές της γωνίας λήψης, και cuts (δηλαδή από μια «εστίαση» πάει σε μια άλλη). Το κόψιμο στα 9-10 δευτερόλεπτα, όπου φαίνεται να αλλάζει τελείως η γωνία λήψης, άρα το ελικόπτερο θα πρέπει να έχει αλλάξει θέση. Στα 15-16″ έχουμε πάλι μια τεράστια αλλαγή της γωνίας λήψης, η οποία θα απαιτούσε πάλι αλλαγή θέσης του ελικοπτέρου. Στα 18″-20″ βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα να «γλιστράει» τρέχοντας σε σχέση με το έδαφος. Λάθος του δημιουργού του βίντεο;… Στο 21″ έχουμε μια ακόμη απότομη αλλαγή θέσης του ελικοπτέρου. Στο 28″ έχουμε αλλαγή σκηνής πάλι, αλλά εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα «ζουμ» της κάμερας, άρα θα μπορούσε να συμβαίνει και στα αλήθεια. Στο 32″ ένα «ζόμπι» φαίνεται να διαμελίζει τον άτυχο μπερτοφόρο. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο, απαιτείται τεράστια δύναμη, την οποία ας δεχτούμε ότι έχει το ζόμπι.
Όμως, προσέξτε μια λεπτομέρεια: Τα υπόλοιπα ζόμπι δεν μετακινούνται όταν γίνεται ο διαμελισμός! Δεν φαίνεται να νιώθουν καθόλου την τεράστια δύναμη που έχει ασκήσει ο «φίλος» τους στο σώμα του άτυχου, ούτε να το κρατούν στη θέση του τραβόντας το από την άλλη πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο στο 33″ και στα επόμενα δευτερόλεπτα, τα υπόλοιπα ζόμπι διαμελίζουν το σώμα, το οποίο φαίνεται να είναι «καρφωμένο» γερά στο έδαφος… Στο τέλος, ένα ζόμπι παίρνει το τελευταίο κομμάτι του σώματος, μαζί με τη μπέρτα που εξακολουθεί να ανεμίζει, χωρίς να φαίνεται ότι σηκώνει κάποιο βάρος…
Οι «αλλαγές γωνίας λήψης» έγιναν μετά, σε κάποιου είδους «μοντάζ’; Όμως, προσέξτε μια καταπληκτική λεπτομέρεια: πάνω αριστερά, υπάρχει ένα ρολόι, το οποίο δείχνει την ώρα, η οποία είναι πάντοτε 02:06. Άρα, όλα τα γεγονότα, έγιναν μέσα σε ένα λεπτό. Σκεφτείτε όμως μια λεπτομέρεια ακόμη: Το βιντεάκι κρατά περίπου 50 δευτερόλεπτα! Οπότε, οι μετακινήσεις του ελικοπτέρου πρέπει να πρόλαβαν να γίνουν μέσα στα υπόλοιπα 10 δευτερόλεπτα! Όπως καταλαβαίνετε, αποκλείεται αυτό το πράγμα να έχει συμβεί. Επίσης, πώς βόλεψε και το βίντεο ξεκίνησε σε ένα από τα πρώτα δευτερόλεπτα και τέλειωσε ακριβώς στα τελευταία του συγκεκριμένου λεπτού; Και το σημαντικότερο: Γιατί μετά κάποιος να κόψει αυτά τα 10 δευτερόλεπτα, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ έχει κόψει τον ήχο και τον έχει αφήσει να κυλάει σταθερά πάνω από το βίντεο;
Τα παραπάνω είναι αρκετά για να αποφανθούμε με δίκαιη σιγουριά ότι το βίντεο είναι ψεύτικο, προϊόν μοντάζ και σκηνοθεσίας. Επίσης, επειδή είναι μάλλον φτιαγμένο σε υπολογιστή, έχει όπως είδαμε και κάποια λάθη φυσικής: Σε κάποια σημεία (18″-20″) ο κυνηγημένος «γλιστράει» τρέχοντας στο έδαφος, λες και κάνει πατινάζ. Αν έτρεχε πραγματικά νύχτα για να ξεφύγει από τους διώκτες του, θα βλέπαμε μια πολύ πιο σπαστική κίνηση, θα «κολλούσε» στο έδαφος, θα αναζητούσε πού να πάει, δεν θα έτρεχε σαν να είναι πάνω σε διάδρομο. Μια άλλη ύποπτη λεπτομέρεια, είναι ότι το ελικόπτερο και οι κάμερες, που υποτίθεται ότι ελέγχουν αστυνομικοί, δεν θα εστίαζαν στον κεντρικό «ήρωα» με τέτοια ακρίβεια, αλλά θα έψαχναν και την ταυτότητα των διωκτών του, θα έκαναν ζουμ πάνω τους, κάτι που δεν κάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ. Όταν μάλιστα τελειώνει το «έγκλημα», τελειώνει και το βίντεο, ενώ οι αστυνομικοί τότε ακριβώς θα ξεκινούσαν να παρακολουθούν αυτούς που το έκαναν!
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα, βρήκα ότι αυτό το βίντεο είναι προφανώς ένα διαφημιστικό βίντεο της κατηγορίας «viral», φτιαγμένο για να διαφημίσει το ρωσικό παιχνίδι «S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobil» που κυκλοφόρησε το 2007. Δείτε στο τέλος του βίντεο που παραθέτω τη διαφήμιση του παιχνιδιού (την οποία έκοψε, προφανώς με πονηριά, αυτός που θέλει να μας πείσει ότι το βίντεο δείχνει «Νεφελίμ») , αλλά και εδώ. To βίντεο είχε φτιαχτεί όταν ξεκίνησε η ανάπτυξη του παιχνιδιού, γύρω στα 2002. Το παιχνίδι περιείχε ζόμπι και διάφορα τέρατα.

Τα λόγια των πιλότων μεταφρασμένα στα Αγγλικά: -roger-roger, this is 42, I’ve got a visual -he’s shootin Tovarish Kommandir. -two are following him, flying over, 70 degrees south -another one, another one, there is 4 of them chasing him. there ‘s five of them, five. -two are comming from the back -five of them, Tovarish Kommandir. he’s shooting Tovarish Kommandir, he’s shootin. they’ve got. -We must act now! We must take actions here. -HOLY GOD, JESUS, They;ve they’ve killed -Let’s fire! -THEY»VE KILLE HIM! -LET’S FIRE! -hold him steady…”

Πηγή: http://www.antidogma.gr/2010/08/nefelim/


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 11-ΔΕΚ-2011, 0:17 AM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ειναι απο παιχνιδι αν θυμαμαι καλα .

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
aposperittisDate: Κυριακή, 11-ΔΕΚ-2011, 0:21 AM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Ειναι απο παιχνιδι αν θυμαμαι καλα .

Ναι αναφέρεται και αυτή η εκδοχή. Λένε ότι είναι το «S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobil»


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ARMAGEDONDate: Κυριακή, 11-ΜΑΡ-2012, 9:17 PM | Message # 4
Ενεργό μέλος
Group: Special User
Messages: 122
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (aposperittis)
είναι το «S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobil»
 
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Άγγελοι-Νεφελίμ » «Νεφελίμ» διαμελίζουν έναν άνθρωπο!Είναι αληθινό το βίντεο?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: